10 tips gouden tips om de feestdagen goed te doorstaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1

Laat niet alle teugels los om vervolgens weer op 1 januari te starten  Bedenk dat december 31 dagen heeft, waarvan er maar een paar feestdagen zijn.

Tip 2

Sla niet meer in dan nodig is. Liever een keer extra naar de winkel omdat er bezoek komt.

Tip 3

Geef hetgeen wat overgebleven is aan je gasten mee. Het is zonde om eten weg te gooien, dat is ook zo, maar het gevaar is dat jij een week na kerst nog steeds aan het dessert en/of de kerstkransjes zit.

Tip 4

Ga voor een verantwoord kerstdiner.  Ga de uitdaging aan en probeer een verantwoord kerstdiner te maken. Bij veel recepten vind je een overzicht van de voedingswaarde, waardoor je kan zien of het recept in jouw verantwoorde menu past. Laat je inspireren door de recepten uit ons magazine of neem een kijkje op www.powerslim.nl/recepten.

Tip 5

Beperk de  uitzonderingen met eten dan ook tot deze dagen.

Tip 6

Ga niet met honger aan tafel  Dit zorgt ervoor dat je vaak te snel en meer zal eten. Neem wanneer je later gaat tafelen alvast een klein schaaltje (half)volle kwark (platte kaas). 

Tip 7

Eet langzaam  Leg af en toe je mes en vork neer voor een slokje water. Het verzadigingsgevoel komt pas na 20 minuten dus eet niet totdat je helemaal voldaan bent.

Tip 8

Wees zuinig met bijgerechten en neem de saus apart Beide leveren namelijk vaak veel calorieën;

Tip 9

Indien je tijdens de feestdagen toch graag een glaasje wijn drinkt wissel dit dan af met water.

Schenk je mineraalwater in een wijnglas. Het beste is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken.

Tip 10

Geniet vooral ook van de feestdagen en het samen zijn met je familie. Mocht je toch een keer iets teveel hebt gegeten maak dan een flinke wandeling.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *