Oosterse peterseliewortelsoep
Ingrediënten
- 6 stuks peterseliewortel geschild
- 1 grote witte ui gesnipperd
- 1 stukje gemberwortel vers
- 2 teentjes knoflook
- 4 tl kerriepoeder naar smaak mag je er meer bij doen
- 2 el kokosmelk fase 3
- 4 tl mierikswortel
- 1 bosje bieslook
- 1,3 ltr groentenbouillon
- stuk limoen
- 4 stuks hamblokjes
- 1 plukje tuinkers voor garnering
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Was de wortel en snijd in stukken. Snipper de ui en snij de gember en knoflook in kleine stukjes. Bak ui, knoflook en gember 2 minuutjes in olijfolie. Voeg de kerriepoeder toe en laat even meebakken . Voeg dan de wortel erbij en laat ook even meebakken. Daarna de bouillon en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken. Daarna met de staafmixer of blender tot een gladde soep bereiden. Voeg dan de kokosmelk toe en de sap van 1 limoen alleen als je in fase 3 zit. Garneer met bieslook en voor de liefhebbers een tl mierikswortel . in fase 1 dus zonder kokosmelk en limoen en dan is de soep ook erg lekker
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
No comments